‘Barcelona dona molt de joc’ durant la primera projecció adreçada a cicle superior

El divendres 11 de novembre la sala 3 dels Cinemes Girona ha acollit la projecció del telefilm El zoo d’en Pitus, la primera adreçada a cicle superior. A aquest passi han assistit 184 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Eduard Marquina, Lluís Vives, Ramon Llull i de la Concepció, i les escoles d’educació especial Mare de Déu de Montserrat i La Sagrera.

Els drets dels infants que tracen l’eix central de la proposta pedagògica al voltant d’aquesta pel·lícula són: trobar a la ciutat de Barcelona les condicions socials, econòmiques, polítiques, culturals, ambientals i d’accessibilitat universal per viure-hi dignament; participar en l’elaboració del projecte de ciutat; i desenvolupar iniciatives pròpies i participatives en el propi entorn.

Al començament de la sessió, s’ha obert un torn de paraules sobre els valors i els drets dels infants presents al film El zoo d’en Pitus. El conjunt de l’alumnat que ha actuat de portaveu de les escoles que participaven a la sessió ha destacat: “Tenim dret a anar a l’escola. Tenim dret a què les persones adultes ens escoltin. Tenim dret a tenir espais gratuïts on poder fer activitats. Tenim dret a poder viure els nostres somnis. Tenim dret al temps lliure i dret a jugar amb els amics i les amigues”.

De la posada en comú han sortit propostes molt interessants, com la de l’escola d’educació especial La Sagrera, demanant que els nens i les nenes deixin de banda les pantalles per poder jugar més al carrer. En general, els infants participants també han coincidit sobre el fet que al barri els manquen més espais públics on trobar-se i gaudir amb els companys i les companyes de classe, que no només estiguin pensats per als més petits. Els agradaria tenir més espais per xerrar, tipus àgora, gronxadors més grans, tirolines, piràmides de cordes, rocòdroms i carrers tallats més sovint per poder-hi fruir jugant.

Sumant aportacions, els i les alumnes de 6è del centre de primària Eduard Marquina han fet especial èmfasi que sempre és important deixar les individualitats de banda, per treballar en grup de manera cooperativa i fent pinya. En la mateixa línia, des de l’escola Lluís Vives, els portaveus han apuntat que els agrada poder estar amb els amics i les amigues, ja que tothom és benvingut i respectat sigui de la religió que sigui, i tampoc no es discrimina a ningú per la seva orientació sexual ni de gènere.

Altres reclamacions han estat exigir preus més econòmics per als habitatges, sense desnonaments, menys impostos, menys multes, menys contaminació, menys brutícia i menys caques de gos i rates als carrers. Un grup d’alumnes també ha deixat clar que li agradaria fer arribar totes aquestes peticions a l’alcaldessa de Barcelona, enviant-li una carta o un correu electrònic. Li demanarien que rebi a tota la classe per escoltar les veus dels nens i les nenes de la ciutat. Si això no és possible, han plantejat l’opció de fer-li un vídeo amb allò que volen aconseguir per a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *