// Wall-e
Dates d’exhibició: diumenges 14 i 21 de novembre, a les 11h

Drets i valors que tracta la pel·lícula

  • Dret dels infants a una vida saludable i sostenible en contacte amb la natura.

  • Dret dels infants a una alimentació sana i saludable.

Sinopsi

L‘any 2800 la Terra és un planeta sense vida i únicament s’hi belluga en Wall·e. El robot s’encarrega d’apilar les deixalles que hi va acumular la humanitat abans d’emigrar. Un dia apareix una nau de la qual baixa una exploradora mecànica. L’Eva ve a la cerca d’una mostra de vida, una petita llavor fertilitzada que ha trobat en Wall·e. Els dos robots acaben viatjant a la nau sideral on la humanitat s’ha adaptat a una vida sedentària, tecnificada i gens saludable.

Fitxa tècnica

Títol: Wall·e
Títol original: Wall·e
Direcció: Andrew Stanton
Guió: Andrew Stanton i Jim Reardon, sobre una idea original d’Andrew Stanton i Pete Docter
EUA, 2008
Durada: 103 minuts
Llargmetratge d’animació 3D
Versió en català

Qüestions a observar

La situació agònica de la Terra que presenta la pel·lícula fa reflexionar sobre les conseqüències de la depredació del medi natural i l’excés de deixalles per tot arreu.

Wall·e, com a distòpia, denuncia que les corporacions privades acabaran substituint la governança pública, amb la condescendència d’una societat satisfeta i adotzenada pel consumisme.

Una gran part de les escombraries que compacta en Wall-e són llaunes de menjar i de beguda, de tot tipus de productes alimentaris envasats, dels quals cada cop se’n consumeixen més. 

El món d’éssers grassos del film és una hipèrbole de la tendència actual, on dietes inadequades comporten que hi hagi més de 340 milions d’infants (entre 5 i 19 anys) obesos o amb sobrepès.

Wall·e presenta un món on les pantalles són omnipresents en la vida humana, fins al punt que els personatges ni tan sols es fixen en l’entorn. 

Activitats per fer en família

Us fem diverses propostes:

  • Fer una relació de residus i deixalles que heu arribat a trobar passejant per espais naturals i que són perjudicials per al planeta Terra.

  • Buscar informació a casa sobre quines són les causes i també les conseqüències d’un medi ambient cada cop més malmès. Preguntar-vos com afecta a la nostra salut.

  • Comentar amb pares i mares quins són els deu aliments més sans que formen part de la dieta familiar, i què us aporta cada un d’ells des d’un punt de vista nutritiu.

  • Dibuixar situacions o elements de la pel·lícula que incideixen en l’omnipresència de la corporació BNL (Buy’N Large) en la vida quotidiana de les persones.

Vídeos

Tràiler de Wall·e 

Comparteix aquest contingut

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *