La importància de cuidar les amistats i el dret a la cura dels infants centren la darrera sessió de cinema familiar

Com se’n surt un infant que es queda sense família i necessita que el cuidin? Aquesta és la pregunta que s’han plantejat les nombroses famílies assistents a la darrera sessió del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. La projecció de la pel·lícula La vida d’en Carbassó ha servit per clausurar-ne l’edició del 2019, que ha tingut el dret infantil a la cura com a tema principal. Es tracta que els infants siguin cuidats per part de les persones que tenen més a la vora quan les famílies no ho poden fer o no ho fan de forma adequada.

La sala 1 dels Cinemes Girona ha estat l’escenari on desenes d’infants han reflexionat amb les famílies sobre l’acolliment i el paper de cada personatge en aquest film d’animació. Començant per en Carbassó, ell s’adapta a una nova situació en arribar a un centre per a nenes i nens amb circumstàncies socials difícils, i descobreix els valors de l’amistat i l’empatia. Les característiques principals que n’ha ressaltat la mainada són: bona persona, amb sentiments, li agrada fer amics i no trobar-se sol. “Estimava els companys i les companyes”, han afegit des de les butaques.

També han parlat dels problemes d’en Simon i l’actitud hostil del principi cap al protagonista, quan arriba a la llar d’acollida. Del seu comportament han destacat que és agressiu, fa gracietes, es fa el xuleta, té una tristesa a dins perquè sent que la família biològica no l’estima. També s’ha comentat que en Simon canvia perquè coneix en Carbassó. Precisament, el personatge que provoca grans canvis en el protagonista del film és la Camille. D’ella han dit que és una nena forta i plena de llum, però que té una tieta que no la cuida i la tracta malament.

Les emocions viscudes han estat molt presents en aquest col·loqui posterior a la projecció. Des de la por per la incertesa sobre el futur d’en Carbassó fins a l’alegria per la qualitat humana de l’equip de professionals que treballa al centre d’acolliment.

L’edició d’enguany del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants també ha permès commemorar els 30 anys de la signatura de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Es tracta d’un aniversari dissenyat per despertar consciències sobre la importància de garantir el benestar de les nenes i els nens, i assegurar-los un entorn d’estima i protecció. Ha estat clau tancar la celebració amb un darrer film adreçat al públic familiar que també aborda la importància de cuidar les amigues i els amics.

Presentació de la darrera sessió de Cinema en Família amb La vida d’en Carbassó.
Comença el debat després de la projecció del film.
Una de les intervencions dels infants sobre La vida d’en Carbassó.
Un altre moment de la intervenció durant el debat.
Un parell de nenes comenten les seves impressions sobre el film davant de càmera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *