Doble sessió inaugural del Cicle de cinema dels Drets dels Infants 2018-19

Aquest dilluns 5 de novembre ha engegat l’edició 2018-19 del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants dedicada a la temàtica A Barcelona convivim en la diversitat. Ha començat amb una doble sessió que ha portat un total de 350 alumnes de diferents centres educatius de la ciutat fins als Cinemes Girona. 

A la sala 3, la primera projecció de la selecció de set curtmetratges Històries d’amistats ben diferents! ha comptat amb la presència dels alumnes i les alumnes d’educació infantil de l’escola Nou Patufet, l’escola Mercè Rodoreda i l’Espai de Criança La Pinya. Han gaudit d’una sessió plena de relats que els han permès reflexionar sobre el fet que tots i totes som diferents, que és molt interessant trobar formes de conviure en la diversitat, i que resulta molt enriquidor fer amics i amigues ben diversos. Els nens i les nenes han descobert com les diferències de cada un dels protagonistes de les històries es transformaven en qualitats que els fan singulars. Durant la sessió, han participat molt als espais de debat i han fet intervencions molt interessants amb frases com: “tots som diferents i ens hem de respectar”.

Els més grans de 3r, 5è i 6è de primària s’han emocionat a la sala 1 amb la projecció de la pel·lícula Ocells de pas. L’aventura que viuen la Cathy i la Margaux ha acompanyat a la reflexió dels alumnes i les alumnes de les escoles Pegaso, Griselda i Els Xiprers sobre la importància de no subestimar a ningú. En el debat final, han sortit aportacions molt interessants per comprendre la trama del film i treure’n aprenentatges. Entre elles, ha destacat la d’un alumne de 6è de l’escola Pegaso que ha fet una intervenció profunda i molt colpidora. Ha explicat que, “encara que hi hagi persones amb capacitats diferents, són capaces de fer molt més del que creiem”. I tot seguit ha apuntat que “no cal jutjar-les només mirant la superfície, sinó que cal mirar què hi ha a sota de la superfície per veure la realitat de les persones”.

Des d’avui fins al 20 de novembre, gairebé 5.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària de prop de 50 escoles i instituts de Barcelona podran gaudir d’un total de 22 sessions de cinema per treballar com la cura i el respecte de la diferència fan millorar la convivència i construeixen una societat més rica, plural i humana.

També hi ha programats quatre diumenges de Cinema en Família amb El bosc de Haquivaqui (recomanada a partir de 4 anys) els dies 11 i 25 de novembre, i Jacob el llop (recomanada a partir de 7 anys) el 18 de novembre i el 2 de desembre, sempre a les 11h i als Cinemes Girona. Les sessions són gratuïtes i la reserva de places es pot realitzar a través del blog Cicle de Cinema dels Drets dels Infants: https://www.cinemadretsinfants.cat/. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *