‘Yoko y sus amigos’ torna a engrescar a l’alumnat més menut amb el dret a la ciutat

Aquest cop ha estat a la sala 3 dels Cinemes Girona. El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants ha emocionat a infants d’educació infantil i especial, durant la segona projecció del film Yoko y sus amigos. Els centres educatius participants han estat: Patronat Domènech i Mare de Déu de Montserrat.

L’alumnat d’aquestes dues escoles ha compartit una projecció molt interessant, on s’ha posat en valor el dret dels infants a viure dignament a la seva ciutat, i també a poder gaudir d’espais de joc i d’entorns naturals. Dues representants del grup classe del CEE de Mare de Déu de Montserrat han compartit tot allò que havien treballat a l’aula abans de venir al cinema. A través de les seves paraules, han posat en valor les demandes que tenen els nens i les nenes per aconseguir una ciutat amable i amigable.

De forma conjunta, l’alumnat de P3, P4 i P6 de l’escola Patronat Domènech també ha estat molt participatiu a l’hora de mostrar el seu acord amb algunes de les propostes plantejades. Una de les reivindicacions més clares és disposar de parcs amb espais de joc i plens de natura. També s’han afegit a les preferències pels gronxadors, els tobogans, les tirolines, les bicicletes, etc.

La pel·lícula Yoko i sus amigos ha resultat una gran font d’inspiració per a tot l’alumnat participant a la sessió. Ha ajudat molt als infants a adonar-se que tenen molt a dir per garantir el seu dret a la ciutat. En Vik, la Mai i l’Otto els han acompanyat a viure aventures plenes de màgia. gràcies als poders d’en Yoko. També han descobert com és d’important que la ciutat on viuen aquests personatges arribés a convertir un enorme espai natural en un meravellós parc, ple de possibilitats per jugar i fer amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *