Alumnat de cicle inicial de primària ressalta la importància d’una ciutat més verda i amable amb el joc

Aquesta ja ha estat la tercera jornada del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants 2022-23, i avui ha comptat també amb la presència d’un equip del programa Catakrac de betevé. Més de 200 alumnes de cicle inicial de primària han omplert la sala 1 dels Cinemes Girona per gaudir de la projecció de Jacob, Mimi i els gossos del barri, en la qual han participat quatre centres educatius d’arreu de la ciutat.

Representants de l’alumnat de les escoles de la Concepció, Nou Patufet i Lluís Vives, i també de l’institut escola Trinitat Nova han pujat a l’escenari per compartir la feina feta prèviament a l’aula. Les reflexions de la majoria de grups classe han girat al voltant de la necessitat que tenen els nens i les nenes de disposar d’espais verds i amables amb el joc a Barcelona.

Alumnes de 1e i 2b de primària de l’escola Lluís Vives han comentat que, abans de venir a veure la pel·lícula, han parlat a classe de la importància de l’aigua, la natura i espais més nets, incloent parcs on jugar. L’alumnat de l’escola de la Concepció ha explicat la importància de tenir més espais de joc a la ciutat, de reduir els cotxes i de donar espai a la natura, l’aigua i els animals a l’espai públic.

El grupet de representants de 1r de primària de l’escola Nou Patufet ha exposat com els agrada jugar al parc i la relació que això té amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 15. Aquest està directament relacionat amb els ecosistemes sostenibles. Els infants portaveus de 2n curs del mateix centre educatiu han complementat l’explicació parlant-nos del dret a la tribu i al trenca-closques.

A l’institut escola Trinitat Nova, han representat gràficament, mitjançant collages col·lectius, com és el barri que volem (alumnat de 1r), amb parcs i espais per fer exercici, i quins són actualment els parcs que ens donen vida (alumnat de 2n), incloent-hi espais verds d’arreu de Barcelona. Aquest centre educatiu també ha estat el protagonista del reportatge de Catakrac.

La pel·lícula Jacob, Mimi i els gossos del barri els agradat d’allò més… Tots els infants han viscut amb molta emoció com els protagonistes aconseguien preservar el parc d’arbres centenaris i, de pas, feien arribar les seves pròpies propostes sobre com volien el barri i la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *