Primera sessió per a centres educatius amb ‘Yoko y sus amigos’

Alumnes de les escoles Nou Patufet i Mercè Rodoreda i de l’institut escola Arts han participat aquest dilluns a la primera sessió per a centres educatius del Cicle de Cinema de Drets dels Infants. La sala 1 dels Cinemes Girona ha acollit la projecció del film d’animació Yoko y sus amigos, amb un total de 203 infants acompanyats de mestres d’aquestes escoles.

Representants dels grups classe de cada centre han pujat a dalt de l’escenari per compartir, amb la resta del públic, la feina feta prèviament a l’aula sobre els drets dels infants. Han incidit en trobar a Barcelona les condicions per viure-hi dignament. i en gaudir d’una ciutat amb espais naturals que garanteixin el joc i la convivència, de manera harmoniosa i sana.

En Jan, en Roger i en Nil (P4), així com en Vigo, en Bruno i la Irati (P5) de l’escola Nou Patufet han presentat, mitjançant tres construccions de peces, les seves idees de barris ideals, amb propostes per incorporar als parcs infantils i les zones de jocs de la ciutat. “Estaria molt bé construir un parc aquàtic”, han manifestat.

D’altra banda, l’Elena i en Noujam (P5 B) han aportat reflexions sobre millores a l’espai públic. També ho han fet en Max, la Noa i en Patrik (P5 A). “Ens agradaria jugar a pilota al carrer”, ha explicat aquesta representació de la classe de l’institut escola Arts. “Volem seure a la vorera per jugar a terra, però moltes vegades és brut, hi ha caques de gos, gat i colom”, ha lamentat l’alumnat. “Ens agrada passejar pel carrer sense vigilar cotxes, patinets i motos”, han afegit.

Els grups participants de l’escola Mercè Rodoreda han coincidit amb la resta de grups en demanar més zones verdes i tranquil·les per poder jugar a la ciutat.

Sobre la història d’en Vik, protagonista del film Yoko y sus amigos, des de l’institut escola Arts han mostrat sorpresa pels escenaris que pot crear Yoko, un ésser màgic que viu en un parc. També han manifestat tristor perquè en Vik ha de tornar a canviar de ciutat. Es tracta de reflexions prèvies al visionat d’aquest film, que precisament comença amb l’última mudança que fa la família d’en Vik.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *