Els Cinemes Girona tornen a obrir les portes a les escoles de Barcelona per acollir el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

La sala 3 dels Cinemes Girona s’omple de nens i nenes de cicle inicial per assistir a la primera projecció per a centres educatius de Jacob, Mimi i els gossos del barri, en el primer dia de sessions del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants adreçades a les escoles.

Les escoles Sagrat Cor del Besòs i Baldiri i Reixac, que han coincidit a la sala 3, han pogut compartir reflexions fruït del treball que prèviament han fet a l’aula, al voltant del tema proposat enguany: Barcelona dona molt de joc.

La pel·lícula ha servit de pretext per treballar algunes qüestions relacionades amb el dret dels infants a participar en l’elaboració del projecte de barri i de ciutat. També ha resultat molt útil i per abordar el dret a gaudir d’una ciutat amb espais naturals, que garanteixin el joc i la convivència, de manera harmoniosa i sana.

Els infants representants dels grups classe de cicle inicial de l’escola Baldiri i Reixac ens han explicat la sort de tenir el Parc Güell al costat del centre, per compartir estones de joc al parc amb amics i amigues. També han destacat altres espais del barri, com la biblioteca i el cinema. Alguns participants fins i tot han explicat que els agrada anar a comprar amb carro i veure botigues.

També han reflexionat a classe sobre allò que falta i sobra al barri des del seu punt de vista. Com han explicat l’Aina i en Nil de 2n, “al nostre barri ens falten construccions de fusta als parcs, un chiquiparc, una pista de skate i espais verds. Ens sobren cotxes, soroll, contaminació i persones que malmeten la ciutat”.

Quan ha estat el torn de l’escola Sagrat Cor del Besòs, ens han sorprès amb el vídeo que han preparat a l’escola i que ens han presentat l’Alberto i en Dilan. Podeu veure el vídeo dels nens i les nenes de cicle inicial d’aquest centre educatiu en aquest enllaç.

Una de les coses que ens han explicat els infants en el vídeo és que valoren molt els parcs que tenen a prop, però que hi troben a faltar gronxadors nous, tobogans i tirolines, també més plantes, animals i arbres.

En acabar, han expressat que tenen el dret de passar-ho bé i a jugar amb els amics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *