La primera sessió per a públic adolescent del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants funciona molt bé amb Les vides de Grace

La iniciativa d’obrir, de forma pilot, una projecció matinal de diumenge adreçada específicament als i les adolescents de la ciutat (acompanyats/des o no de famílies) s’ha anat coent a foc lent. De fet, ha sorgit de comentaris, demandes i recomanacions d’entorns familiars fans del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, però en els quals els petits i les petites de la casa han anat creixent al llarg de les últimes tres edicions. I la formidable pel·lícula Les vides de Grace era una excel·lent excusa per provar com podia materialitzar-se la idea.

En tractar-se d’un primer tastet, s’ha optat pel petit format, tot i que es va realitzar un important esforç de difusió de la nova iniciativa. L’ambient d’intimitat que finalment s’hi ha donat ha resultat positiva per fer explícita una combinació que, en part i des de fa temps, ja es donava amb infants a les sessions familiars. La combinació és prou potent com perquè no passi desapercebuda: adolescents de centres d’acollida, d’espais de lleure, acompanyats/des de les famílies i en petit grup.

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, Margarita Marí-Klose, també ha protagonitzat la presentació de la primera sessió adolescent del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. Les seves paraules han servit per confirmar el compromís del consistori a treballar expressament amb aquest públic, i a fer-li arribar propostes que puguin resultar d’interès dels i les joves, així com adaptar-se a les seves necessitats.

Durant el col·loqui posterior a l’exhibició de Les vides de Grace, s’ha ressaltat la història de la Jayden, una de les protagonistes d’aquest film i que pateix violència per part del seu pare. Els i les participants han vist com té por d’explicar-ho i han coincidit en assenyalar que s’ha de tenir cura perquè això no passi a la vida real. Una de les mares del públic ha agraït aquesta nova iniciativa del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, que ha trobat molt enriquidora per a ella i les filles que l’acompanyaven. I ha recomanat fer-ne encara més difusió.

Entre el públic assistent a la projecció hi havia un grup de noies i nois d’un centre d’acollida amb la tutora que els acompanyava. Aquesta responsable ha posat de manifest que no existeix “cap diferència” entre el jovent “desemparat” acollit en un centre i el que pot viure amb la seva família. Per tant, sembla que hi ha prou estereotips a deconstruir.

La sessió ha donat molt de sí en aquesta primera experiència de fer encaix de públics adolescents de la ciutat. Sembla que la proposta ha arribat per quedar-se al Cicle de Cinema dels Drets dels Infants.

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona fent la presentació.
La regidora Margarita Marí-Klose adreçant-se al públic adolescent i familiar de la sala 2.
Un altre moment de la intervenció de la regidora abans de projectar Les vides de Grace.
A punt de començar la projecció del film a la sala 2, en la sessió per a adolescents.
En ple debat sobre Les vides de Grace a la sala 2 dels Cinemes Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *