Infants d’arreu de la ciutat debaten sobre els drets a la protecció i el respecte en situacions vulnerables amb Dumbo

Els infants tenen dret a rebre protecció, a sentir-se en un entorn segur i a ser tractats amb cura, respecte i solidaritat. Aquests principis han protagonitzat la triple sessió de cinema familiar que ha organitzat el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants per primer cop en els ja vint anys d’història que té. Aquesta elevada densitat d’ocupació dels Cinemes Girona en una matinal de diumenge s’ha produït el diumenge 24 de novembre.

Les sales 1 i 3 dels Cinemes Girona han projectat la pel·lícula Dumbo, que ha fet les delícies de menudes i grans. En paral·lel, a la sala 2, es passava el film Les vides de Grace a públic adolescent, en una sessió molt més íntima. Les dues històries comparteixen la capacitat de sensibilitzar sobre l’atenció que necessiten i han de rebre els infants i joves en situacions de vulnerabilitat.

La prèvia d’aquestes sessions ha comptat amb la presència de la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, Margarita Marí-Klose, de la qual depèn el departament de Promoció de la Infància que organitza el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. Marí-Klose s’ha adreçat als infants i ha fet èmfasi en el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que es commemora enguany. La regidora també ha destacat la importància del consistori de la ciutat a l’hora d’assegurar el benestar de nens i nenes.

Després de la projecció del film de Tim Burton han sorgit reflexions al voltant de les vicissituds del petit elefant d’orelles grans. “Algunes persones a en Dumbo només l’estimaven per diners”, han assenyalat algunes de les intervencions d’infants. També s’han compartit conclusions sobre el paper de la mare del protagonista, a qui obliguen a separar del fill i tanquen en una gàbia dins d’un parc d’atraccions. El fet de engabiar-la en una illa era “una manera de treure-li drets”, han explicat altres veus.

Entre el públic més petit s’ha indicat com assenyalaven en Dumbo i es reien d’ell pel fet de ser diferent, un fet que l’ha entristit. La gran majoria ha viscut amb emoció els moments en què aquest elefant aixeca el vol amb l’ajuda d’una ploma d’ocell i el suport inestimable de la Milly i en Joe, germana i germà protagonistes d’aquesta pel·lícula.

Tant a la sala 1 com a la sala 3, Dumbo ha arrencat rialles i també llàgrimes, ja sigui del públic més menut o bé de l’adult. A més, durant aquesta edició del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, el film haurà transportat una bona pila de famílies de la ciutat, gairebé 700 persones, a volar cent anys enrere per comprendre millor la importància de la legislació internacional que garanteix avui dia els drets dels infants.

La intervenció inicial de la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran a la sala 3.
La regidora Margarita Marí-Klose durant la presentació de la sessió familiar a la sala 1.
La presentació del film Dumbo a la sala 3 just abans de començar-ne la projecció.
La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran s’adreça al públic familiar.
Després de la projecció de Dumbo, arriba el moment del debat protagonitzat pels infants.
Animació del cinefòrum posterior a la projecció de Dumbo.
Aportacions d’infants arreu de la sala durant el debat de després de veure Dumbo.
Un nen comparteix impressions sobre Dumbo i els drets dels infants a la sortida.
Una nena i un nen també dient la seva després de la projecció de Dumbo.
Recollida d’impressions dels infants a la sortida del cinema.
Els Cinemes Girona acullen una triple sessió del Cinema en Família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *