Dumbo torna a fer volar els drets dels infants relacionats amb la cura

Aquest divendres 8 de novembre els Cinemes Girona han acollit de nou alumnes de cicle inicial de primària, d’escoles de diferents punts de la ciutat, com ara Alfagame, Gavina, Lluís Vives, Mestre Morera, Paideia, Rius i Taulet i Seat. Quasi tres-cents nens i nenes han gaudit de la segona projecció de Dumbo (2019), un film que els permet reflexionar molt sobre el tema central del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants d’aquesta edició: Barcelona té cura dels infants.

Abans de començar la projecció de la pel·lícula, s’ha realitzat també la dinàmica de presentació de conclusions del treball previ a l’aula per part d’una representació de l’alumnat. Els nens i les nenes han aprofitat l’ocasió per aportar les seves visions sobre els drets infants relacionats amb la cura, el respecte i l’empatia.

Els i les representants de l’escola Lluís Vives han compartit com a reflexions que tenen clar que els drets dels infants són molt importants per créixer en un ambient sa, d’educació i de felicitat, que es volen sentir protegits a casa i a l’escola, i que necessiten jugar i estar més temps amb la família.

La Charlotte i en Tian de l’escola Rius i Taulet han dit que volen que els respectin i els cuidin i que quan algú molesta a algú altre, com li passa a en Dumbo a la pel·lícula, s’ha de comunicar a una persona adulta perquè actuï. A més, també han reclamat una cosa molt important: més carícies i petons.

Des de l’escola Mestre Morera, en Runi i l’Odri ens han explicat que han anat aprenent un extens vocabulari sobre els drets dels infants, i que consideren que la solidaritat és molt important. Alhora també han assegurat que els agrada sentir seguretat per poder créixer, i que els cal tenir la família a prop. Com a curiositat al voltant del film, s’han preguntat qui ajuda a en Dumbo per sentir-se segur.

Els i les representants de l’escola Seat han afirmat que “tots i totes tenim dret a ser qui som i que les diferències no són un defecte, sinó que són una riquesa”. Una afirmació tan contundent com necessària de recordar.

En el cas dels i les representants de l’escola Alfageme, en Juan, la Laia, en Marcel i en Marc ens han explicat que a classe es van preguntar com protegir quan s’estan burlant d’algú i han valorat molt la importància d’un entorn segur i saludable. A més, s’han acomiadat amb una pregunta: quin significat té el nom del protagonista, Dumbo?

Després de totes les grans intervencions dels nens i les nenes que han pujat a dalt de l’escenari, l’Unai de l’escola Paideia ens ha presentat la pel·lícula. Amb la seva veu i un fort aplaudiment ha començat una projecció molt emotiva, que ha emocionat molt als nens i les nenes presents a la sala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *