Una projecció de Tipitips, la primera sessió del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

Els Cinemes Girona tornen a obrir les portes per acollir el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants.

Aquesta vegada hem començat amb alumnes de P3, P4 , P5 i d’educació especial de les escoles Alfageme, Arc Iris, Mare de Déu de Montserrat i Patronat Domènech, i l’Espai de Criança La Pinya, unes 240 persones entre alumnat i professorat que aquest dimarts 5 de novembre han vingut a veure Tipitips.

Representants dels centres educatius Alfageme i Arc Iris han pujat a l’escenari per compartir la feina feta prèviament a l’aula al voltant del tema Barcelona té cura dels infants. Ha resultat tota una experiència per a ells i elles posar-se davant de tants infants a parlar per un micròfon.

Alumnes de P5 i P4 de l’escola Arc Iris ens han comentat que, abans de venir al cinema, a classe van parlar del drets dels infants i van veure un vídeo on s’explicava què era això dels drets. Van reflexionar que a tots i totes els agrada poder tenir una casa, menjar, roba quan tenen fred, que els mimin, els escoltin i juguem amb ells i elles. D’altra banda, la Nerea i en Guillem de P5 de l’escola Alfageme també han compartit tot allò debatut a classe.

Abans de veure la pel·lícula, se’ls ha recordat que ja fa 30 anys que es va aprovar la convenció que recull els drets dels infants.

El fil conductor que construeix la narració de Tipitips aconsegueix que, amb cinc cançons i vuit petites històries, els nens i les nenes reflexionin d’una forma amena sobre els seus drets.

En acabar, l’alumnat ha sortit molt content de la projecció. Ens resten encara moltes sessions per endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *