Dos murals i un vídeo de l’escola Mare de Déu de Montserrat serveixen per reflexionar sobre els drets dels infants relacionats amb el joc i l’esbarjo

Els grups de 2n d’ESO de l’escola Mare de Déu de Montserrat us fem arribar les creacions realitzades després de veure la pel·lícula Los colores de la montaña. D’una banda, us enviem dos murals on reflectim la importància del joc i l’esport. I d’altra banda, us adrecem un vídeo molt curtet on plasmem com el conflicte armat impedeix que els infants puguin jugar.

En primer lloc, vam treballar la pel·lícula amb un dossier en el qual havien d’ordenar una sèrie de fotografies del film cronològicament. Després vam analitzar el simbolisme de la pilota, del mural i com en Manuel valora que la mestra li regali els colors. Tot això ho vam abordar a l’aula mitjançant un debat de tot el grup classe i una reflexió a fons sobre tot el que vam compartir. Per un altre costat, també vam aprofundir en les relacions que existeixen a la pel·lícula Los colores de la montaña entre: pare-mare / mestra-alumnes / Manuel-pare / Manuel-mare.

Un dels dos grups classe vam decidir subdividir-nos en dos grups i a cada un vam realitzar un mural. En un dels pòsters vam voler plasmar l’evolució de les persones en les diferents etapes de la vida, ja que consideràvem que sempre hi ha d’haver cabuda al joc.

L’altre subgrup vam fer un mural on trobem diferents tipus de jocs valorats des d’un punt de vista més adolescent, ja que preferim l’esport i el dret a tenir temps lliure per a les relacions humanes.

L’altre grup classe, mitjançant un debat, vam estar donant voltes sobre quin podria ser l’eslògan que volien transmetre mitjançant un vídeo després de veure i treballar el film Los colores de la montaña i els drets dels infants relacionats.

Petita representació sobre el conflicte armat from teleduca on Vimeo.

Alumnes de 2n d’ESO de l’escola Mare de Déu de Montserrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *