// Ploey: mai volaràs sol
Dates d’exhibició: diumenges 11 i 25 d’abril, a les 11h

Drets i valors que tracta la pel·lícula

  • Dret dels infants a rebre protecció davant de situacions de desemparament.

  • Dret de tots els infants a la protecció contra l’aïllament i la soledat no volguda.

Sinopsi

En Ploey és un petit corriol que no ha après a volar a temps, per seguir tot l’estol en el viatge de migració de tardor. Caldrà que s’espavili solet per sobreviure a l’hivern àrtic, als enemics que l’assetgen (un falcó i una guineu) i a les seves pròpies pors fins que arribi la primavera. Per sort, l’ajuden una perdiu blanca, uns ratolins i un ren.

Fitxa tècnica

Títol: Ploey: mai volaràs sol
Títol original: Lói: Pú Flýgur Aldrei Einn
Direcció: Árni Ásgeirsson
Guió: Friðrik Erlingsson
Islàndia i Bèlgica, 2018
Durada: 83 minuts
Llargmetratge d’animació 3D
Versió en català

Qüestions a observar

Els infants no poden sobreviure sense un entorn protector que els satisfaci les qüestions materials i les de desenvolupament psicològic, formatiu i afectiu.

És una obligació legal (i moral) tenir cura i acompanyar a tot infant que, per les circumstàncies que sigui, es troba sol i desemparat.

La soledat infantil pot tenir una part positiva: la possibilitat d’autorealització, l’experimentació de l’autonomia i el creixement personal.

L’escena en què la Plovèria i en Ploey mengen un cuc, cada un per un extrem, i els dos becs acaben trobant-se és una clara referència a la famosa del film La dama i el rodamón, de Walt Disney.

Activitats per fer en família

Us fem diverses propostes:

  • Comentar a casa quines solucions trobaríeu si algun dia us perdeu o pel que sigui us quedeu sols o soles, i heu d’anar a reunir-vos amb la vostra família.

  • Reflexionar conjuntament sobre situacions de nens o nenes que necessiten protecció davant de situacions de desemparament.

  • Fer algun dibuix de les imatges que ens ha despertat la pel·lícula sobre la importància dels drets dels infants en contra de l’aïllament i la soledat no volguda.

  • Elaborar un llistat de necessitats de protecció, atenció i cura que tenim els nens i les nenes per viure en un entorn segur i de benestar.

Vídeos

Tràiler de Ploey: mai volaràs sol

Comparteix aquest contingut

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *