// Corb Mitjonet. La gran cursa
Dates d’exhibició: diumenges 7 i 21 de novembre, a les 11h

Drets i valors que tracta la pel·lícula

  • Dret dels infants a una alimentació sana i saludable.

  • Dret dels infants a ser tractats amb respecte, consideració i solidaritat.

Sinopsi

Per accident jugant la carraca de curses que té, en Corb Mitjonet destrueix el rebost i perd tots els queviures que els animals del bosc necessiten per passar l’hivern. Decideix participar en una cursa de cotxes pel bosc, per comprar les provisions amb els diners del premi. La castor Fritzie, que sap de mecànica, s’encarrega de posar a punt el vehicle per a la competició. Entre els rivals, destaca el lloro peruà Rinaldo de los Rayos, descendent d’una saga de campions del món de les curses.

Fitxa tècnica

Títol: Corb Mitjonet. La gran cursa
Títol original: Der kleine Rabe Socke 2. Das grosse Rennen
Direcció: Ute von Münchow-Pohl i Sandor Jesse
Guió: Katja Grübel i Nele Moost. Basat en la col·lecció de llibres Der kleine Rabe Socke de Nele Moost i Annet Rudolph
Alemanya, 2015
Durada: 73 minuts
Llargmetratge d’animació 2D
Versió en català

Qüestions a observar

La pel·lícula Corb Mitjonet. La gran cursa permet reflexionar sobre la importància de l’alimentació per a la subsistència dels individus i les comunitats. 

El film també crida l’atenció sobre la sobirania alimentària i la importància de l’origen local dels productes per nodrir-se.

Corb Mitjonet. La gran cursa fa reflexionar sobre la salut emocional. Sota una trama de competició esportiva on la rivalitat és inevitable, la història se centra en la col·laboració, la companyonia i la generositat. 

La cançó final abunda en el benestar emocional, quan els animalets canten: ”Soc com soc i m’agrada. Cadascú ha de ser com vol ser”.

Destaca la figura de la castor femella Fritzie, presentada com una nena manyosa i experta en mecànica. 

Activitats per fer en família

Us fem diverses propostes:

  • Fer un llistat de quins són els aliments indispensables que hauríeu d’anar a comprar si un dia us amb trobeu el rebost de casa buit.

  • Reflexionar a casa sobre la importància de menjar productes de proximitat i de qualitat, i comentar el valor nutritiu d’alguns dels més usuals a la dieta familiar.

  • Enumerar quines habilitats i capacitats que tenen els vostres amics i amigues, i comentar amb la família què t’agradaria ser de gran i per què.

  • Fer dibuixos sobre situacions de la pel·lícula on la col·laboració, la companyonia i la generositat es posen per davant de la rivalitat i la competició. Comentar-los amb mares i pares.

Vídeos

Tràiler de Corb Mitjonet. La gran cursa 

Comparteix aquest contingut

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *