Cinema en Família projecta ‘El zoo d’en Pitus’, la versió cinematogràfica de la novel·la de Sebastià Sorribas

El diumenge 13 de novembre la sala 1 dels Cinemes Girona s’ha omplert de famílies de Barcelona que han assistit al segon diumenge de Cinema en Família del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, que aquest any porta per títol Barcelona dona molt de joc.

Un públic assistent format per més de 180 persones ha gaudit d’un matí de cinema i de reflexió en família, amb la projecció de la pel·lícula El zoo d’en Pitus, feta a Barcelona. El film posa en valor el punt de vista i les propostes dels infants a l’hora de trobar solucions per garantir una vida digna per a tota la població.

La sessió ha comptat amb la presència de Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. En la seva intervenció, ha agraït l’assistència dels infants i de les famílies, i els ha recordat que el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants ja compta amb vint-i-cinc edicions.

“Què és el més important per a una ciutat?”, s’ha preguntat retòricament el regidor. Tot seguit, Riera ha respost: “Els seus infants! Siguin d’on siguin han de poder créixer i desenvolupar-se amb plenitud. Els infants han de poder exercir el seu dret al joc i gaudir-ne plenament al parc, al casal, a la ludoteca, etc”. El regidor també ha volgut destacar que El zoo d’en Pitus és una història de solidaritat que succeeix a Barcelona i que els infants en són els protagonistes.

La pel·lícula d’aquest Cinema en Família també evidencia la importància de l’espai públic com a lloc de socialització i de convivència per a la infància, on posar en pràctica els seus drets i valors. Així mateix, incideix en la preservació de la vida de barri, i en la necessitat que cada àrea d’una ciutat compti amb espais de lleure infantil, sense cedir mai a la pressió immobiliària.

Després de la projecció, s’ha fet un debat molt entretingut, i els infants estaven molt entusiasmats de participar i compartir amb la resta d’assistents què els havia semblat el film. Alguns pares i mares han sortit del cinema emocionats. La història d’El zoo d’en Pitus, a més de resultar-los coneguda per haver llegit el llibre de Sebastià Sorribas, els permetia parlar amb els seus fills i filles de com s’ha anat transformant la ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *