Sessió inaugural de Cinema en Família amb la projecció de ‘Jacob, Mimi i els gossos del barri’

Aquest diumenge 6 de novembre la sala 1 dels Cinemes Girona s’ha omplert de famílies de Barcelona. Procedents de diferents barris de la ciutat, totes han assistit a la sessió inaugural de Cinema en Família del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants 2022-23, que porta per títol Barcelona dona molt de joc.

Més de 200 assistents han participat amb entusiasme d’un matí de cinema i reflexió en família. Grans i petits han gaudit de la història protagonitzada per en Jacob i la Mimi. Els dos protagonistes, juntament amb la canilla de gossos, viuen un munt d’aventures per evitar la destrucció d’un parc d’arbres centenaris i incidir en la remodelació del barri. La trama demostra clarament que cal tenir en compte les necessitats dels infants a l’hora de dissenyar les ciutats. Amb tot, el film postula que el planejament urbanístic ha d’estar també al servei dels nens i les nenes.

La pel·lícula Jacob, Mimi i els gossos del barri emfatitza la importància que la infància de les grans ciutats disposi d’espais públics verds, on trobar-se, jugar, desenvolupar la seva imaginació, i crear llaços d’amistat i de solidaritat.

Després de la projecció hi ha hagut un debat molt entretingut, els infants estaven molt entusiasmats de participar i compartir amb la resta dels assistents què els havia semblat la pel·lícula. Els petits i les petites s’han divertit molt amb els gossos parladors, i no veien les hores de sortir pel seu barri a buscar amics canins tan peculiars com aquests.

En cloure la sessió, tothom ha aplaudit amb alegria, especialment els infants. Han gaudit d’una història preciosa de dibuixos animats que, a més, fa palès com els nens i les nenes, treballant conjuntament, poden aconseguir canviar les coses al seu barri i a la seva ciutat.

Les famílies han sortit de la sala amb ganes d’anar a fruir dels parcs de Barcelona. Però abans, alguns nens i nenes han compartit les seves opinions sobre l’activitat amb l’equip del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, que els esperava fora de la sala per fer-los unes preguntes sobre la pel·lícula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *