El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants se centra en el tema de la soledat

L’edició 2020-21 del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants s’ha hagut de desplaçar en el calendari a causa de la covid-19 i se celebrarà entre el 7 d’abril i el 2 de maig, tant als Cinemes Girona com, amb sessions virtuals, als centres educatius i de lleure. La temàtica escollida ha estat la soledat, sota el títol A Barcelona els infants no esteu sols, per tractar els drets que poden ajudar a fer front a l’aïllament i la desprotecció que sovint se’n deriva.

Malgrat la situació actual de restriccions, es comptarà amb la participació de més de 3.500 infants, provinents de 25 escoles d’infantil i de primària, 13 centres educatius de secundària, 2 d’educació especial, i 8 entitats de lleure educatiu. Han tingut molt bona rebuda tant les sessions presencials als Cinemes Girona com també les virtuals als espais educatius corresponents. Un any més, hi haurà participació significativa dels deu districtes de la ciutat de Barcelona.

Les pel·lícules que protagonitzen la cartellera de 2020-21 per a centres educatius, des dels nivells més menuts fins als més grans de l’escolaritat universal, són: El viatge de la Bu i altres contes (educació infantil), Ploey: mai volaràs sol (cicle inicial de primària), Què fem amb Maisie? (cicle mitjà de primària), L’extraordinari viatge de T.S. Spivet (cicle superior de primària), La meva setmana extraordinària amb la Tess (1r i 2n d’ESO) i Un monstruo viene a verme (3r i 4t d’ESO).

Ploey: mai volaràs sol , amb totes les places exhaurides per a la primera sessió, i L’extraordinari viatge de T.S. Spivet són els films escollits per a les sessions familiars dels diumenges 11, 18 i 25 d’abril i 2 de maig. També hi ha programada una sessió de tarda adreçada a entitats de lleure educatiu el divendres 16 d’abril amb La meva setmana extraordinària amb la Tess, una estrena de 2020.

Per segon any consecutiu, s’ha organitzat la sessió matinal adreçada a públic adolescent. Així continuem oferint cinema per reflexionar sobre els drets dels infants a nois i noies que han crescut amb el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. La sessió tindrà lloc el diumenge 25 d’abril a les 11h30’ i s’hi projectarà el film Un monstruo viene a verme, del director barceloní JA Bayona.

Algunes imatges de l’edició passada, curs 2019-20, per obrir boca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *