L’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’escola Monlau elabora sociogrames

Comencem l’activitat per preparar l’anada al cinema a veure El buen maestro amb 1r i 2n d’ESO. Expliquem a l’alumnat que anirem al cinema el 19 de novembre en el marc del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants i els demanem que facin sis grups de cinc. Cada grup ha de triar una de les preguntes que planteja l’activitat a la guia didàctica (10’). Ho repartim de tal manera que cada pregunta la responguin dos grups. Els deixem 10’ per comentar la pregunta que els ha tocat i després els demanem que facin un sociograma.

La guia didàctica inclou una explicació de com fer un sociograma però ens sembla molt complex i ho simplifiquem per fer un esquema on es vegin relacions sobre la temàtica. En 15’-20′ fan l’esquema on han d’anar plasmant les respostes que han anat comentant abans. En acabar, fem una ullada als esquemes i de seguida organitzem la posada en comú amb tota la classe, anotant a la pissarra les idees principals. Amb aquestes idees omplirem el full que haurem de portar al cinema. Fins aquest punt no els hem mencionat el títol de la pel·lícula. Els llegim la sinopsi que hi ha a la guia didàctica i els posem el tràiler en castellà.

El proper dia haurem de triar els i les representants de la classe, i pensar si tenen alguna pregunta per fer el dia de la projecció.

Alumnes de 1r d’ESO de l’escola Monlau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *