La vida d’en Carbassó i el dret a l’acolliment centren la segona sessió familiar del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

La projecció de la pel·lícula La vida d’en Carbassó, una història emotiva basada en l’acolliment infantil, ha protagonitzat aquest diumenge 17 de novembre la segona sessió per a famílies del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. Desenes de famílies han gaudit i reflexionat sobre els valors d’aquest film, que narra la història d’un nen de 9 anys en un centre per a infants en situacions familiars difícils.

La convivència entre les nenes i els nens que viuen en aquesta llar d’acollida, a més de l’equip pedagògic, ha permès tractar valors relacionats amb els drets dels infants a rebre protecció i atenció per part de les institucions. També ha servit per sensibilitzar les famílies sobre els recursos que la societat té a l’abast (professionals i serveis) per protegir nens i nenes en situació de desemparament o víctimes de qualsevol tipus de violència. 

Un dels passatges de La vida d’en Carbassó que més ha emocionat nenes i nens assistents a la projecció ha estat quan el grup d’infants fa una excursió a la muntanya. L’escena protagonitzada per la Camille, una nena acabada d’arribar al centre, i en Carbassó estirats a la neu de nit mentre observen la lluna ha commogut el públic petit i gran. També ha estat emotiu el desenllaç del film, una acció que canvia completament la vida d’en Carbassó.

La pel·lícula de producció francosuïssa, creada amb la tècnica de stop motion (animació de ninots), ha provocat instants de somriures i rialles a la sala 1 dels Cinemes Girona. Ha estat en escenes com quan els infants es fan fotografies de grup, en una mostra d’amistat i humor entre el grup de protagonistes. O bé quan en Raymond, el policia encarregat d’acompanyar en Carbassó, rep un globus d’aigua al cap per part d’algun d’aquests infants cada cop que visita la llar d’acollida.

Amb el títol Barcelona té cura dels infants, el cicle d’enguany té com a objectiu ressaltar els drets de nens i nenes a rebre protecció, respecte i atenció. En el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, les diferents sessions de cinema pretenen conscienciar infants i adults sobre la importància de garantir el benestar de les nenes i els nens en qualsevol circumstància. En aquest sentit, el text recull el dret dels infants desemparats a què les autoritats en tinguin cura i els ofereixin un acolliment familiar alternatiu.

La vida d’en Carbassó es torna a projectar diumenge 1 de desembre, en la sessió familiar de cloenda del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants. Abans, la programació de Cinema en Família es completa amb el film Dumbo, que es projecta de nou i per doble diumenge 24 de novembre.

Una família consultant la Convenció sobre els Drets de l’Infant.
Inici de la sessió familiar del 17 de novembre, amb la projecció de La vida d’en Carbassó.
En un altre moment de la presentació amb la col·laboració d’una nena del públic.
Preparant l’acció de celebració dels 30 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.
Sala amb les mans alçades pel 30è aniversari dels drets dels infants.
Les famílies assistents a la projecció del 17 de novembre durant la presentació de la sessió.
En Carbassó en una escena de l’inici del film.
Un altre moment del principi de La vida d’en Carbassó.
La versió resumida de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que compleix 30 anys.
La cartel·la sobre la projecció del film La vida d’en Carbassó per a públic familiar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *