Els Cinemes Girona acullen la sessió per a centres de lleure educatiu amb la projecció de La vida d’en Carbassó

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants ha comptat aquest divendres 15 de novembre a la tarda amb la sessió específica per a centres de lleure educatiu, en la qual s’ha projectat la pel·lícula d’origen francosuís La vida d’en Carbassó. La sala 3 dels Cinemes Girona s’ha omplert de nens i nenes de diferents edats entre els 6 i els 12 anys del centre obert Tria de la Fundació Comtal, de Salesians Sant Jordi (PES Martí Codolar), el centre obert de la Fundació Viarany i de la Fundació Pare Manel.

De bon principi, una participant de les primeres files que ja havia vist la pel·lícula ha explicat les seves impressions i ha generat expectativa a la resta d’assistents.

L’edició del 2019 del Cicle de Cinema de Drets dels Infants ressalta la importància que nenes i nens rebin l’atenció necessària per garantir-ne el benestar. A més, aquest any celebrem el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que recull un compromís explícit per part dels estats signataris: tenir la cura i el respecte que tots els infants es mereixen.

En aquesta sessió, les nenes i els nens participants han pogut percebre com el transcurs de les nostres vides pot canviar d’un dia per l’altre. El film ha aconseguit, des d’un bon inici, que el públic observés la complexa realitat del dia a dia d’en Carbassó i la colla de companys i companyes de la Residència Les Fonts. També han après com, més enllà de la família biològica, hi ha un gran nombre de professionals que preparats/des per tenir cura dels infants quan faci falta.

En acabar la projecció, els i les assistents d’edats molt dispars s’acostaven al micròfon per compartir les seves impressions abans de sortir. Amb les diferents aportacions, s’ha pogut comprovar que una gran majoria ha viscut amb emoció els casos d’en Carbassó, la Camille, en Simon i la resta de la colla, que posen de relleu la necessitat de molts infants d’un acolliment familiar alternatiu quan queden desemparats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *