Comença la programació familiar amb Dumbo, que posa l’accent en la importància de rebre afecte i protecció

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants ha iniciat aquest diumenge 10 de novembre la programació per a famílies amb la projecció de la pel·lícula Dumbo. La sala 1 dels Cinemes Girona de Barcelona s’ha omplert de nens i nenes de diferents edats per veure aquest film dirigit per Tim Burton. En acabar la projecció, els infants assistents han explicat les seves impressions i les reflexions que els ha despertat la història del petit elefant d’orelles grans.

La cura i la protecció dels infants centra el Cicle de Cinema de Drets dels Infants d’enguany. L’edició del 2019 ressalta la importància que nenes i nens rebin l’atenció necessària per garantir-ne el benestar. A més, aquest any celebrem el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que recull un compromís explícit per part dels estats signataris: tenir la cura i el respecte que tots els infants es mereixen.

En aquesta sessió inaugural, nenes i nens assistents s’han referit als seus drets com el fet de ser tractats amb respecte, consideració i solidaritat, especialment en situacions de vulnerabilitat. Precisament a través de la pel·lícula Dumbo, la història d’un elefant acabat de néixer a qui volen separar de la mare, els infants han coincidit a destacar que és molt important rebre afecte i protecció davant moments de desemparament i discriminació.

El públic assistent ha viscut amb emoció les peripècies d’en Dumbo, la Milly i en Joe, ambientades en el món del circ. I durant el col·loqui posterior a la projecció s’ha destacat també un valor com l’empatia, que guia les accions de la nena i el nen protagonistes del film.

Durant el petit cinefòrum, els infants participants han compartit una gran riquesa de comentaris i aprenentatges: en Dumbo té poders com cada una de nosaltres, necessita que el cuidin com a bebè i no que es burlin de les seves orelles, amb la seva mare se’n va a viure allà on tenen el menjar que els agrada, el circ no és un bon lloc per als animals perquè els exploten, la Milly i en Joe li fan de germana i germà grans, senten empatia vers l’elefantó perquè saben què és perdre la mare, al seu pare li van trencar un braç a la guerra però segueix fent tot tipus d’acrobàcies, la Colette troba una família al circ Medici i així un llarg etcètera.

Al Set Comunica’t que hem muntat a la sortida de la sala se’ns hi ha fet cua de tantes recomanacions que els nens i les nenes volien fer a altres, i de tantes idees que els ha despertat el debat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *