Barcelona té cura dels infants, lema del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants 2019-20

L’edició 2019-20 del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants centra la mirada en la importància de la cura, amb el compromís d’assegurar als nens i les nenes de la ciutat tota la protecció i l’atenció necessàries per al seu benestar. Per això el lema és Barcelona té cura dels infants. Volem afavorir que els nens i les nenes de cada un dels barris percebin que creixen envoltats de respecte i cures. És clau comunicar-los la certesa que sempre trobaran una persona adulta, un servei i/o una institució que els/les cuidarà i que vetllarà per les seves necessitats.

Les normatives legals contemplen els drets de protecció, acolliment i reparació de la infància. Si algun nen o nena pateix algun maltractament, és objecte d’abusos o es troba en una situació de desemparament, les institucions han d’actuar amb celeritat i determinació, sempre en benefici de l’infant. També l’acció reparadora és fonamental per ajudar-lo a superar qualsevol situació abusiva i/o indigna. A la ciutat de Barcelona hi ha un fort compromís institucional tant en la cura com en l’autorespecte de l’infant-víctima.

L’Ajuntament de Barcelona desplega polítiques públiques per eradicar qualsevol tipus d’abús físic i/o psicològic envers els infants. Quan es dona el cas, és responsabilitat institucional acompanyar les víctimes, conduir-les vers professionals i serveis que puguin ajudar-les i defensar-les. Enguany celebrem el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, per la qual els estats signataris es van comprometre a tenir cura dels infants.

Per abordar aquesta línia argumental, proposem una programació que contempla sis pel·lícules. Cada film va específicament a un dels nivells educatius entre l’educació infantil i 4t d’ESO, en el cas de les sessions escolars. La programació es completa amb dues  sessions clàssiques del Cinema en FamíliaDumbo (a partir de 4 anys) i La vida d’en Carbassó (a partir de 7 anys), i una projecció nova adreçada a públic adolescent amb la pel·lícula Les vides de Grace (a partir de 12 anys). Per acabar, s’ofereix per quart any una sessió dissenyada per a entitats socioeducatives i de lleure educatiu que opta també per La vida d’en Carbassó (recomanada a partir de 7 anys).

La nova edició del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants un any més tindrà lloc als Cinemes Girona. Ofereix les sessions per a centres educatius de Barcelona entre el 5 i el 20 de novembre. Les matinals dels diumenges 10, 17 i 24 de novembre i 1 de desembre es focalitzen en les famílies. L’espai de lleure educatiu es preveu per divendres 15 de novembre a la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *