El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants se centra a treballar la convivència en la diversitat

La temàtica de l’edició 2018-19 del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants és A Barcelona convivim en la diversitat. Volem motivar el debat i la reflexió sobre la diversitat i el dret a la diferència. La idea és apuntar conjuntament amb els infants, el professorat i les famílies quins elements ens ajuden a fer de Barcelona una ciutat oberta a la convivència i al respecte de les diferències.

Els drets dels infants apel·len a respectar els trets diferencials dels nens i les nenes en totes i cada una de les diversitats. Posen en valor la necessitat d’una coexistència harmònica entre totes les persones i comunitats, molt especialment dels infants. Assenyalen com la cura i el respecte de la diferència fan millorar la convivència i construeixen una societat més rica, plural i humana.

Per obrir aquests espais de reflexió i debat, proposem una programació que contempla cinc pel·lícules i una sessió de curtmetratges. Cada projecció està adreçada específicament a un dels nivells educatius entre l’educació infantil i 4t d’ESO, en el cas de les sessions escolars. La programació es completa amb dues propostes per al Cinema en Família: El bosc de Haquivaqui (a partir de 4 anys) i Jacob el llop (a partir de 7 anys), i una altra per a entitats socioeducatives i de lleure educatiu: Tomboy (recomanada a partir de 8 anys).

La nova edició del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants un any més tindrà lloc als Cinemes Girona i oferirà les sessions per a centres educatius de la ciutat entre el 5 i el 20 de novembre. Les matinals dels diumenges 11, 18 i 25 de novembre i 2 de desembre s’adreçaran a les famílies. El doble espai reservat al lleure educatiu està previst pel dissabte 10 de novembre al matí i el dimarts 20 de novembre a la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *