El dret de tots els infants a gaudir del joc i del lleure protagonitza l’edició de 2017-18

L’edició 2017-18 del Cicle de Cinema i Drets dels Infants gira al voltant de la temàtica Créixer jugant, amb la idea que el joc afavoreix el desenvolupament personal dels infants. Quan juga, l’infant es relaciona amb altres companys i companyes i interactua amb l’entorn. És així com el joc configura els espais de la ciutat i les relacions entre les persones que hi conviuen.

Amb aquesta proposta, des del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, volem estimular la reflexió amb els infants sobre la utilització del temps lliure i d’esbarjo. Analitzar el joc com a espai per compartir, on reconèixer la igualtat i la diferència, i consensuar i negociar la importància de les regles i del treball en equip.

Per reflexionar i debatre, proposem una programació que contempla set pel·lícules i una sessió de curtmetratges. Sis d’elles estan adreçades específicament a un dels nivells educatius entre educació infantil i quart d’ESO, però també n’hi ha dues pensades per a les famílies, les entitats socioeducatives i els espais d’educació en el lleure de la ciutat.

Aquesta nova edició del Cicle de Cinema i Drets dels Infants tornarà a tenir lloc en els Cinemes Girona entre el 6 i el 21 de novembre, pel que fa a les sessions escolars. Les matinals dels diumenges 5, 12, 19 i 26 de novembre s’adreçaran a les famílies. El doble espai reservat per a les entitats socioeducatives i de lleure està previst pel dissabte 18 de novembre al matí i el dilluns 21 de novembre a la tarda.

La Declaració Universal dels Drets de l’Infant estableix que “l’infant gaudirà plenament de jocs i esbarjos, (…) orientats a les finalitats perseguides per l’educació” (Principi 7, Educació). L’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant determina que “l’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *