A Barcelona convivim en la diversitat

Els drets dels infants apel·len a respectar els trets diferencials dels nens i les nenes en totes i cada una de les diversitats. Posen en valor la necessitat d’una coexistència harmònica entre totes les persones i comunitats, molt especialment dels infants. Assenyalen com la cura i el respecte de la diferència fan millorar la convivència i construeixen una societat més rica, plural i humana.

Des d’aquesta perspectiva, en el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants volem motivar el debat i la reflexió sobre la diversitat i el dret a la diferència. La idea és apuntar conjuntament quins elements ens ajuden a fer de Barcelona una ciutat oberta a la convivència i al respecte de les diversitats.

Calendari de novembre de 2018

Obertura de portes de les sessions escolars: 9h o 9,30h – Obertura de guixeta de les sessions familiars: 10,15h

Descarregar PDF

Programa

Fulletó

Programa de projeccions
escolars i familiars

Descarregar PDF
Díptic famílies

Programa de projeccions
familiars

Descarregar PDF
Cartell famílies

Cartell de les projeccions
Cinema en Família

Descarregar PDF
Lleure educatiu

Flyer de les projeccions per a lleure educatiu

Descarregar PDF

Darrers tuits

3 months ago
Un mes gairebé! Èxit rotund del #CinemaenFamília del @CCDretsInfants 2019-20: https://t.co/I2kNZ9BwkA 'Dumbo' va fer les delícies de menuts i menudes, mentre s'estrenava sessió per a públic adolescent amb 'Les vides de Grace'. Com cada any, als @CCDretsInfants amb @bcn_ajuntament https://t.co/uXaDjLLZmi CCDretsInfants photo
4 months ago
#CinemaEnFamília al @CCDretsInfants 2019-20!!! Vegeu el vídeo protagonitzat per infants participants dels dos primers diumenges: https://t.co/rfsvhZZ39J. Omplim @Cinemes_Girona aquest diumenge 24 de novembre amb doble sessió "Dumbo" i 1a incursió #adolescent "Les vides de Grace"!
4 months ago
#CinemaEnFamília al @CCDretsInfants 2019-20: https://t.co/rfsvhZZ39J. Encara sou a temps d'inscriure-us a la sessió del diumenge 1 de desembre 11h als @Cinemes_Girona: https://t.co/ZddHc2ZGKl Us hi esperem! Pel·lícula recomanada a partir de 7 anys. Us encantarà! També repetir 😉
5 months ago
'Dumbo' fa volar la imaginació de nens i nenes de cicle inicial i també acompanya a desgranar els drets dels infants a la cura i l'autorespecte. Sessions del 7/11 i 8/11 amb la sala 1 @Cinemes_Girona plena a vessar, molt atenta i amb moltes ganes de participar i aportar al debat! https://t.co/HAMGUIrp81 CCDretsInfants photo

Darrers posts a Facebook

Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

L’objectiu del Cicle de Cinema i Drets dels Infants és potenciar la reflexió sobre els drets i deures individuals i col·lectius dels infants, a partir del treball al voltant d’una selecció de pel·lícules. Aquest cicle és un programa educatiu engegat l’any 2000 que promou el Departament de Promoció de la Infància de l’Àrea de Drets Socials en col·laboració amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona. Si en una primera etapa s’adreçava només als centres educatius, des de 2009 el projecte es va obrir a totes les famílies de la ciutat. Cada any convida els uns i les altres a participar en una proposta que combina lleure, diàleg i aprenentatge.
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants3 months ago
Moltes gràcies Monlau ESO - Batxillerat per compartir els continguts del butlletí del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants!!!
"📰 Us compartim l'enllaç al butlletí que ha publicat el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants on podreu trobar els comentaris i preguntes que es van plantejar els nostres alumnes durant la seva sortida als Cinemes Girona, després de veure la pel·lícula "El buen maestro". Visiteu l'enllaç i doneu-hi un cop d'ull perquè les seves reflexions són molt interessants! 🤔 👇"
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants4 months ago
Moltes gràcies al programa Catakrac de betevé per aquest esplèndid reportatge sobre una sessió (18 de novembre) per a cicle superior de primària del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, celebrat un cop més als Cinemes Girona.
N'és protagonista l'alumnat de 6è de l'Escola Rius I Taulet, però també juga aquest rol la pel·lícula 'La vida d'en Carbassó' (http://www.cinemadretsinfants.cat/la-vida-den-carbasso/) que a Catalunya distribueix Rita&Luca Films.
A través d'entrevistes a quatre nens i nenes d'aquest centre educatiu, descobrim la temàtica transversal d'aquest curs al CCDI (#Barcelonatécuradelsinfants), com s'ha organitzat la sessió, de què va el film, quins són els aprenentatges i quines són les conclusions extretes de l'experiència viscuda. No us ho perdeu!
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants
Catakrac
CINEMA I DRETS DELS INFANTS Amb els nens i nenes de l’Escola Rius i Taulet parlem de drets dels infants a través del cinema amb la pel·lícula 'LA VIDA D'EN CARBASSÓ', que podeu veure als Cinemes Girona. Cicle de Cinema dels Drets dels Infants
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants
Cicle de Cinema dels Drets dels Infants4 months ago
[15 de novembre / tarda] Vam tenir un divendres de cine amb nens i nenes que diferents entitats de lleure educatiu van acompanyar fins als Cinemes Girona, en el marc del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants 2019-20, dedicat a la temàtica 'Barcelona té cura dels Infants'.
El públic participant tenia entre 6 i 12 anys, i provenia del centre obert Tria de la Fundació Comtal -Barcelona, el PES Martí-Codolar - Salesians Sant Jordi, el Centre Passatge - Fundació Viarany i la Fundació Pare Manel. Moltes gràcies a totes per venir a veure 'La vida d'en Carbassó' (http://www.cinemadretsinfants.cat/la-vida-den-carbasso-lleure-educatiu/), ja vam compatir uns bons eixos de debat a l'inici de la projecció, i de ben segur que la pel·lícula us va donar per a moltes reflexions 🙂
http://www.cinemadretsinfants.cat/2019/11/15/lleure-educatiu-carbasso/

Xarxes socials

Comparteix aquest blog

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *